19 серпня

Études. Концентрована сучасність

Орельєн Арбі та Жеремі Егрі зростали в одному районі. У 1999 році друзі заснували бренд чоловічого одягу Hixsept, а згодом відкрили видавництво JSBJ. Мало хто розумів, що за цими проєктами стоїть одна команда. Тож у 2012 році Арбі, Жеремі та дизайнер Жозе Лама вирішили поєднати свої починання під одним брендом — так з'явився Études.

Засновники Études Jérémie Egry та Aurélien Arbet

Орельєн мешкає в Нью-Йорку, а Жеремі — в Парижі, де і розташовується Études. Попри те, що бренд базується у французькій столиці, засновники не вважають його суто французьким, а швидше — європейським. Ми б назвали його космополітичним. Напис Paris дійсно повсякчас прикрашає одяг бренду, а в самій його назві присутній наголос accent aigu. Втім, засновники Études знаходять натхнення у відсутності кордонів, які власноруч і стирають. Études — це міжконтинентальна креативна спільнота, що не обмежується Орельєном, Жеремі та Жозе. В кожній колекції бренд представляє колаборації, наприклад, з adidas, Wikipedia, Кітом Харінгом або ж молодими митцями.

Колаборація Études x Karl Kani

Колаборація Études x adidas

Естетика Études вибудовується навколо сучасності. І мова йде не про тренди, а про актуальні питання та явища, які хвилюють сьогодні. «Мета Études — зупинити стереотипне мислення. Нас турбують лише коди сучасного суспільства», – запевняють дизайнери. Інша невіддільна складова бренду — мистецтво. Кожен з засновників має досвід у стріт-арті, а колекції Études стають полотном для митців, котрі знаходять різноманітні засоби для висловлювань, від абстракцій до цілком конкретних політичних образів. Окрім колаборацій у форматі колекцій, Études щосезону випускає книги. Кожне видання у кобальтовій синій палітурці присвячене певному художнику чи фотографу, на кшталт Winter Vandenbrink чи Henry Roy. Засновники Études зізнаються, що їм до вподоби бачення Acne Studios, котрий теж створює періодичне видання Acne Paper.

Розворот книги Études Books №22

Колекції бренду також нагадують художні висловлювання, що мають на меті авторське розкриття певної теми. Наприклад, колекція осінь-зима 21/22 присвячена субкультурам 90-х, індивідуальності та самовираженню. Об’ємні светри, масивні прикраси та контрастні принти поєднуються з джинсовими костюмами та худі, формуючи цілісну еклектику. Зухвалий панк-настрій насичує і промо-відео, в якому знявся український танцівник і модель Богдан Романович.

Колекція Études FW 21/22

Відео Études N°19 - Autumn Winter 2021.22 за участю українського танцівника і моделі Богдана Романовича

Сама назва Études, що перекладається як «навчання», свідчить про жагу до постійних експериментів та вдосконалень. І втілення цих ідей не обов’язково потребує складних форм. Трикотажні костюми з написами, промовисті принти на футболках чи денім лаконічного крою — Études пропонує безліч рішень для вашого індивідуального стилю.

Підпишіться на розсилку
arrow