Heron Preston. Вулична мода з настроєм Нью-Йорка
13 января

Heron Preston. Вулична мода з настроєм Нью-Йорка


Сучасні бренди вуличної моди створюють не лише речі, але й окреме ком'юніті. Дизайнер Херон Престон Джонсон привносить до нього ідею састейнабіліті та надихає своїх послідовників на втілення мрій, пропонуючи відповідний для цього одяг.


Херон народився й зростав у Сан-Франциско. Його батько був поліціянтом, тож хлопець з дитинства цінив естетику уніформи, і через кілька десятиліть втілив це у своїх колекціях. Престон багато катався на скейтборді та вже у підлітковому віці почав робити перші спроби у streetwear-дизайні – футболки з принтами. Після навчання у каліфорнійській New Technology High School він переїхав до Нью-Йорку, аби вступити до школи дизайну Parsons і скористатися можливостями великого міста. Все пішло за планом.





Колекція Heron Preston SS 21


Престон запустив свій блог, активно відвідував вечірки, знайомився з новими людьми й фотографував їх на Polaroid. 200 поляроїдів стали матеріалом для його книги The Young And The Banging, виданої у 2008 році. Через рік Nike запропонував Херону роботу. На питання про найкреативнішу річ, що Престон зробив у житті, він назвав вищезгадану книгу. Майбутній дизайнер отримав роботу – спочатку на позиції спеціалісту з маркетингу, а згодом у якості глобального діджитал-стратега. Згодом Херон працював артдиректором в компанії Каньє Веста, грав діджей-сети та розробляв одяг у формації Been Trill.


Протягом цього часу Престон мріяв зробити колаборацію з NASA чи іншою вагомою компанією, аби переосмислити її уніформу. Одного разу, купаючись у Середземному морі, Херон побачив у воді поліетиленовий пакет. Тоді він усвідомив, що екологія та взаємодія з навколишнім середовищем потребують великої уваги. Згодом дизайнер знайшов ідеальну компанію для колаборації – New York City Department of Sanitation, що займається очищенням міста, вивозом і утилізацією сміття. Херон і DSNY випустили апсайклінг-колекцію, а гроші від її продажу пішли на розвиток організації. Тоді дизайнер вирішив, що прийшов час відкривати власний бренд. До цього доклав руку Вірджил Абло – засновник Off-White. Заохочуючи друга, Абло познайомив його з представниками міланської компанії New Guards Group, до якої також входять Palm Angels, Marcelo Burlon County of Milan та інші бренди. Вже у січні 2017 року Херон показав свою першу повноцінну колекцію на Тижні моди в Парижі.





Колекція Heron Preston Fall 2020 Menswear



«‎Натхнений робочим одягом, люксовий streetwear, виконаний з нью-йоркської точки зору», – так Херон описує власний бренд. Попри те, що останні колекції Heron Preston видаються більш витонченими – сатиновий фініш, геометричні вирізи, драпування – дизайнер завжди звертається до workwear. Робочий одяг формує значну частину ДНК бренду. Це втілюється у прямих силуетах, у світловідбивальних елементах і оранжевому кольорі, що нагадує про уніформу пожежників й будівників. Бренд також звертає увагу на питання састейнабіліті, і намагається приймати якомога більше екосталих рішень у виробництві. Одяг Heron Preston виготовляється в Італії, що гарантує відповідну якість та витривалість. Команда надає перевагу органічним і технологічним матеріалам, які будуть слугувати довго та потребують меншої кількості енергоресурсів під час виготовлення. Heron Preston регулярно створює апсайклінг- та ресайклінг-проєкти, наприклад, відшиває лімітовану серію сумок з банера, який залишився після презентації.





Колекція Heron Preston Spring 2020 Menswear



В майбутньому Херон планує відмовитися від сезонності й випускати колекції раз на рік. Дизайнеру подобається порушувати правила, створюючи власні – ті, що не обмежують його креативності. Престон робив одяг для турів Каньє Веста та Future, спільні колекції з Levi’s, Carhartt і омріяною NASA. У Heron Preston зосереджено всю сміливість дизайнера. Його речі завжди привертають увагу, чи то плащі, чи футболки з яскравою графікою, чи масивні ланцюги, чи речі з кириличним написом «‎СТИЛЬ ». Спортивні деталі, візуальні коди вуличної культури та традиційні повсякденні силуети поєднуються в альтернативній уніформі Heron Preston – такій, що підходить для будь-яких повсякденних звершень.


Фото: vogue.com
Подпишитесь на рассылку
arrow