Andersson Bell. Мультикультурний пазл стилю
16 декабря

Andersson Bell. Мультикультурний пазл стилю

Південнокорейські бренди посідають особливе місце в сучасній моді. Вони мають автентичну сміливість, особливий погляд на експериментальність та неповторні візуальні концепти. Один з найяскравіших прикладів — Andersson Bell.

Andersson Bell був заснований у 2014 році на ідеї контрастів. Креативний дизайнер бренду Доун Кім (DoHun Kim) працює зі скандинавською естетикою через призму корейської культури. Це протиставлення закладено й у самій назві бренду. Andersson — це одне з найрозповсюдженіших шведських прізвищ, а слово Bell символізує дзвін у корейських храмах. Доун часто подорожував до Стокгольму та Копенгагену, де зачарувався північноєвропейським духом. Охайність, розміреність та спокій цих міст особливо вразили його на фоні гучного Сеулу, що завжди сповнений трафіком. З поєднання цих двох «світів» і виник Andersson Bell.

Колекція Andersson Bell FW 21/22

Кім полюбляє контрасти й у повсякденному житті. Музика 70-х, що звучить в сучасних інтер’єрах або вінтажний одяг, поєднаний з актуальними аксесуарами — відчуття таких комбінацій втілюється в колекціях бренду. Andersson Bell створює жіночі, чоловічі та унісекс колекції, а сам дизайнер каже, що найважливішими рисами бренду є матеріали та їх мікс, баланс і реалізм. Пошук правильних матеріалів дійсно займає дуже багато часу — 20% тканин замовляють в Італії та інших країнах Європи, 30% — в Японії, а 50% — це матеріали від південнокорейських виробників. Бренд прагне підтримувати місцевих майстрів та виробництва, посилюючи усю локальну індустрію. Andersson Bell також переймається екологією й замислюється над питанням sustainability. Наразі бренд відмовляється від натурального хутра на користь штучного, а в майбутньому планує випускати колекції з recycled матеріалів.

Відео колекції Andersson Bell Pre-Spring 2022 "Mahi-Mahi"

Візуальна мова Andersson Bell насичена барвами та патернами, міксом текстур і відтінків, поєднанням простого крою з асиметрією. Печворк та оборки, необроблені нитки, вирізи та драпування, зав'язки та потертості — зовсім неповний перелік прийомів, до яких звертається бренд. Сучасний вуличний стиль, тейлоринг, 70-ті, панк, романтичність — в колекціях Andersson Bell сплітаються найрізноманітніші стилістичні напрямки та епохи. І всі елементи цього пазлу на диво влучно підходять один одному.

Andersson Bell можна впізнати за альтернативним поглядом на повсякденний гардероб, безкомпромісним колорблоком та авторським клітчастим візерунком, який розробив Доун Кім. І якщо стиль — це своєрідна гра, то Andersson Bell точно варто взяти у свою команду.

Подпишитесь на рассылку
arrow